Rétvári Bence: óriási támogatást jelentenek a családoknak a bejelentett intézkedések

Óriási támogatást jelent a családoknak a miniszterelnöki évértékelő beszédben bejelentett hétpontos családpolitikai csomag – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Forrás: MTI2019. 02. 11. 11:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence hozzátette: a Fidesz-KDNP a 2010-et követő kormányzása alatt minden évben újabb családokat segítő, támogató intézkedéseket vezetett be, ezzel a hét ponttal pedig tovább bővül a családtámogatások köre.

Végre Magyarországon megtermelődik az a költségvetési bevétel, amivel folyamatosan növelhető a családok támogatottsága – mutatott rá az államtitkár.

Elmondta: rengetegen töltötték ki a családvédelmi nemzeti konzultációt, amelynek válaszai alapján születtek meg az új intézkedések. Kevés ország mondhatja el magáról, hogy migráció- és családpolitika tekintetében ennyire az emberekkel együtt kormányoz – értékelt Rétvári Bence.

A műsorban elhangzott, hogy az akcióterv részletei csak később derülnek ki, de a csomag egy része a kedvezményes hitelezésről szól, emellett azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy 2010 óta a nyugdíjak értékének megőrzésén dolgozik a kormány. A Fidesz-KDNP kormányzása alatt 33 százalékkal nőttek a nyugdíjak, emellett számos új juttatás is megjelent, amellyel biztosítják az időskor biztonságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.