Roma szószóló: A szocialisták és a jobbikosok nem is ellenségek

Mára egyértelmű, hogy a szocialisták és a jobbikosok nem is ellenségek, ami a romagyilkosságok idején még csak gyanú volt – jelentette ki Farkas Félix roma szószóló, rámutatva, hogy a két párt tagjai közös rendezvényeken vesznek részt, és a baloldal nem határolódik el a Jobbik ideológiájától.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felidézte Sneider Tamás Jobbik-elnök nemrég napvilágra került kijelentéseit: „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”, és azt mondta: a Jobbik elnökének le kellene mondania mandátumáról.

Kijelentette: az 1990-es években valamennyi roma rettegésben élt Magyarországon, amikor skinheadek járták az országot. Később az utcai csoportok formalizálódtak, és politikai párt is alakult ebben a szemléletben, Jobbik néven – mondta. A Magyar Gárda a szocialista kormányzás alatt büntetlenül masírozhatott az országban – fogalmazott, legfájóbbnak a romagyilkosságokat nevezve. Szélsőségesen roma- és zsidóellenes szemléletűnek nevezte a Jobbikot, és azt mondta: „önök nem változnak meg soha”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.