Sajtóklub: Törvénytelen, illegális listát készített a választópolgárokról az ellenzék

A Hír TV politikai vitaműsorában Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét, Szentesi Zöldi Lászlót a Magyar Demokrata főmunkatársát és Huth Gergelyt a Pesti Srácok főszerkesztőjét kérdezte Bayer Zsolt. Jól taktikázott-e Salvini Olaszországban és mi folyik a józsefvárosi Patyolatban? Ezekről is szó volt a hétfői Sajtóklubban. A műsorvezető és vendégei kielemezték, vajon miért kellett az ajánlóívek összesítéséhez számítógépes munkatársak közreműködése, és vajon mikor áll elő bármilyen magyarázattal az ellenzék a kínos ügy miatt?

Forrás: HÍR TV2019. 09. 10. 17:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból – vezette fel a műsort Bayer Zsolt.

Huth Gergely ehhez a témához a következőket fűzte hozzá:

„Ott kezdődik, hogy ez a Pikó András sokkal jobban tette volna, ha megmarad a Klubrádióban, vagy továbbra is oktatja a gyerekeket újságírásra, ahogy eddig tette. Ugye ő az ellenzék egyik józsefvárosi polgármesterjelöltje, állítólag az összellenzéké és ugye ő az, akiről már nagyokat kacagva beszéltünk itt a Sajtóklubban, mert leleplezte a HVG-t, hogy két újságíró segíti Pikó józsefvárosi kampányát a HVG-ben. Most a Magyar Nemzethez csalódott aktivisták újabb dokumentumokat juttattak el, többek között egy fényképet, ahol Udvarhelyi Tessza a józsefvárosi kampánycsapat egyik tagja egy zárt Facebook csoportban posztolja szeptember 2-án este azt a szöveget – azon túl, hogy csak meg ne ossza valaki ezt a fotót – a Baross utcai Patyolat nevű helyen, hogy a legeslegmenőbb back office csapat még mindig dolgozik az ajánlóívek feldolgozásán, hogy holnap reggel leadhassuk mindet. Hatalmas köszönet nekik, nagy öröm volt velük dolgozni az elmúlt 10 napban. Innentől írja a Magyar Nemzet, hogy a dolog szépséghibája csupán az, hogy az ajánlóíveken nincs mit feldolgozni, azokat csupán össze kell gyűjteni és le kell adni a választási bizottságnál. Magyarul: mi készül itt? Törvénytelen, illegális lista.”

Szentesi Zöldi László mindehhez hozzátette:

„Ahol ennyi balos gyülekezik, ott előbb-utóbb egyébként titkos adatbázist építenek a régi megfigyelés szerint. Úgyhogy nem olyan ártatlan összejövetel ez. Egyébként az a legbájosabb, hogy a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült fotóról ez a hölgy a zárt csoportban azt mondja, hogy csak meg ne osszátok. A politikai amatőrségnek egy olyan fokát tapasztalhatjuk, ami aggasztó. Én azt gondolom, hogy ez az ügy rá fog vetülni Pikónak a kampányára. Biztos vagyok benne, hogy itt szavazatok ezrei mentek el ezen az ügyön. Ez elképesztő. Ez egy Patyolatgate Józsefvárosban. Komolyan nagy botrány, törvénysértést jelentettek be a zárt csoportban.

Huth Gergely szerint ezzel választási csalást követtek el.

„Nem csak arról van szó, hogy listát készítenek a választópolgárokról, mert amikor mi mondjuk aláírunk a Fidesznek, hogy támogatjuk a jelöltet, azt abban a tudatban tesszük, hogy a Fidesz logójával ellátott aláírásgyűjtő íven, amin egyébként csak elérhetőséget kérnek tőlünk, nem kell bemutatni személyi igazolványt, semmit. Ott tulajdonképpen feliratkozom arra, ha fontos közlendője van a Fidesznek, az ott megadott elérhetőségemen közölheti velem. Az ajánlóíveken sok más érzékeny adatunk van, pl. a személyi számunk, amiket szigorúan tilos lemásolni.”

Bencsik András kifejtette, a fotón látható számítógépeket egy dologra lehet használni, bepötyögni az ajánlóíven lévők személyes adatait.

„Egyébként minek használnának számítógépet? Ezeket darabonként meg kell számolni.”

A teljes műsor IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.