Sport- és rekreációs központ épül Zalaegerszegen

Sport- és rekreációs központ épül Zalaegerszegen: a komplex turisztikai fejlesztés a Modern városok program, valamint a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében, 5,2 milliárd forint költséggel valósul meg az Alsóerdőn.

Forrás: MTI2020. 06. 17. 17:34
null
DÖMÖTÖR CSABA ÉS BALAICZ ZOLTÁN ZALAEGERSZEG POLGÁRMESTERE Fotó: ARPAD FOLDHAZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sport- és rekreációs központ az élet újraindításának reményt keltő mozzanata: azt szimbolizálja, hogy a nehéz hónapok után visszatérhetünk az ország gyarapodó, felívelő ösvényére – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Zalaegerszegen, a projektindító sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba kiemelte: az alsóerdei sportközpont meghatározó közösségi tér, közösségépítő hely, generációk találkozási pontja lesz.

A hagyományokra építkező beruházás a feltörekvő város fontos mozaikdarabkája – fogalmazott Dömötör Csaba. A beruházások közül kiemelte a Modern városok program keretében épülő új uszodát, a múzeum és a színház épületének felújítását.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a térségi fejlesztésekről szólva arról számolt be, hogy a 45 milliárd forintból, Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya 65 százalékos készültségben van. Kitért arra is, hogy 170 milliárd forintból épül fel a várost és az M7-es autópályát összekötő kétszer két sávos gyorsforgalmi út, amelynek első ütemét várhatóan augusztusban adják át.

Ismertetése szerint az alsóerdei létesítmény olyan környezetet biztosít, ahol a kisgyermekes szülök, idősek és fiatalok tiszta, rendezett környezetben tölthetik el szabadidejüket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz–KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alsóerdő 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. Elmondta, hogy a fejlesztés kizárólag önkormányzati területet érint.

A sport- és rekreációs központ tervezésekor figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat és a sportszervezetek javaslatait – fűzte hozzá.

A fenntartható fejlesztéssel, a volt napközis tábor teljes felújításával olyan központot alakítanak ki, amely a turizmus mellett a zalaegerszegieket szolgálja – hangsúlyozta.

A sportcentrum területén kalandparkot, sípályát és játszóparkot, míg a rekreációs központban KRESZ-parkot, multifunkciós sportpályát, kültéri kosárlabdapályát alakítanak ki. Megújul a füves sportpálya, a létesítményben egyebek között rekortán burkolatú futópályát, salakos kerékpárpályát, játszótereket alakítanak ki. A sportcentrum környezetében parkolók, járdák épülnek, megújul a kerékpárút, fákat ültetnek és parkosítják a területet.

A projekt részeként fejlesztik majd a búslakpusztai lőteret, felújítják a tévétornyot és környezetét, erdei túraútvonalakat és terepkerékpárutakat építenek ki.

A Településfejlesztési operatív program 1,2 milliárd forint, valamint a Modern városok program négymilliárd forint támogatásával megvalósuló beruházást a tervek szerint 2021 őszén adják át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.