Súlyos szakápolói létszámhiány a Pesti úti idősotthonban

Az ellenőrzésen megállapítottuk, hogy a törvényben előírt és a gondozottak megfelelő ellátásához szükséges ápoló-gondozó létszám súlyosan hiányos, az elvárt 109 fő helyett összesen csak 60 ápoló-gondozó dolgozik a félezer fős intézményben – írta közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

Forrás: MTI-OS2020. 08. 03. 15:34
null
A Pesti úti intézményt végül a honvédség különleges egysége fertőtlenítette Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi kormányhivatal közleményéből kiderült: az elvárt 109 helyett összesen csak 60 ápoló-gondozó dolgozik a félezer időst ellátó intézményben.

A lefolytatott vizsgálat után a kormányhivatal határozatban kötelezte a fenntartó fővárosi önkormányzatot, hogy kilencven napon belül gondoskodjon az ellátottak életét, testi épségét, egészségét súlyosan veszélyeztető ápolói-gondozói létszámhiány megszüntetéséről, valamint a megfelelő ellátás hiánya miatt – ellenkező döntésig – új ellátott nem vehető fel az intézménybe.

„A kormányhivatal emellett kötelezte az intézmény vezetőjét, hogy a törvényeknek megfelelően gondoskodjon a dolgozók nyilvántartásáról és az ápolási folyamatokat teljeskörűen dokumentálja” – írták közleményükben. Hozzátették: az ellenőrzéseikben szerzett tapasztalatokat és hiányosságokat a fenntartó fővárosi önkormányzattal is megosztották. Az erről szóló hivatalos feljegyzést az országos tiszti főorvoshoz is eljuttatták.

„Megállapításainkat a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatnak is lehetősége volt hivatalosan véleményezni” – szögezte le a kormányhivatal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.