Szakértő: Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg a felvétel

Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alkotmányjogász szerint a sorok közül azt is lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Hangsúlyozta: annál sokkal súlyosabb ez az ügy, hogy valaki kiszivárogtatott néhány kósza gondolatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta, „ha visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni” – emlékeztetett a szakértő, megjegyezve hogy itt bejön a Kúria azon büntetőjogi határozata, amely kimondja, hogy a polgármester hivatalos személy, így kötelessége korrupciós bűncselekmények esetén feljelentést tenni.

Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrség kell kivizsgálja az ügyet – mondta ifj. Lomnici Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.