Ördögh: Nem csak a járványügyi szigorítások állnak a szerbiai zavargások hátterében

– A szerbiai tüntetések hátterében nem csak a járvány miatti szigorítások állnak, annak ellenére, hogy a szigorítások bejelentése után kezdődtek az erőszakos zavargások – mondta Ördögh Tibor Balkán-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 07. 11. 15:43
Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Belgrade
HEALTH-CORONAVIRUS/SERBIA-PROTESTS Fotó: REUTERS/Marko Djurica
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: Szerbiában – már a vírus megjelenése előtt – másfél évig minden szombaton békés felvonulásokkal tüntettek az emberek a kormány ellen.

Mint mondta, a járvány alatt az embereknek frusztrációt okozhatott, hogy nem tudtak tüntetni, ezt tetézte egy botrány, miszerint manipulálhatták a koronavírussal fertőzött betegek számadatait annak érdekében, hogy ne maradjanak el a június 21-i parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választások.

A választásokat a kormányzó Szerb Haladó Párt kétharmados többséggel megnyerte, ezután újból tüntetők vonultak a parlamenthez és egyéb fontos intézményekhez – fűzte hozzá Ördögh Tibor.

A műsorban elhangzott, hogy zavargások voltak Újvidék mellett is, a Belgrádot Budapesttel összekötő autópályán, ahol mintegy ötszáz demonstráló próbálta megbénítani a forgalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.