A bíróság elrendelte a szerb embercsempész letartóztatását

A bíróság elrendelte annak a 29 éves szerb férfinak a letartóztatását, aki hat, önmagát szírnek valló migránst akart becsempészni az országba.

Forrás: MTI2020. 05. 31. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján május 29-én 9 óra 24 perckor az M1-es autópályán ellenőriztek egy szerb honosságú személygépkocsit.

A járműben a szerb sofőrön kívül még hat fő utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt pedig embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 29 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az illetékes bíróság ma elrendelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.