Szilvásy László lett a Piarista Rend Magyar Tartományának vezetője

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót választotta tartományfőnöknek – közölte a rend szerda este az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 03. 27. 21:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilvásy László 1971-ben született Békéscsabán, a gimnáziumot a kecskeméti piaristáknál végezte, majd 1990-ben lépett be a piarista rendbe.

Teológiai tanulmányait 1991-től a Kalazantínum Hittudományi Főiskolán, 1993-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 1996-tól a római Lateráni Egyetemen végezte, ahol kánonjogot tanult – olvasható a közleményben.

1998-tól a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban tanított, 2003-tól négy éven át az intézmény igazgatója volt. 2007-től Budapesten tartományi titkárként, gazdasági ügyekért felelős tartományi asszisztensként, valamint ökonómusként dolgozott. Emellett 2011-től 2019-ig házfőnöki tisztséget is betöltött.

2017-től vezeti a rend Fenntarthatóság és Projektek Generálisi Titkárságát – írták. Az új tartományfőnök megbízatása négy évre szól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.