Tarlós István: Nem állítottam le a „panelprogramot”

A főpolgármester, Kálmán Olga szavaira reagálva felidézi, hogy a  „panelprogram” szakmai kifejezés, állam által támogatott felújításokat jelent és ezek jelenleg is folynak.

Forrás: MTI-OS2019. 06. 25. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala által kiadott közleményben Tarlós István a DK által támogatott jelölt szavaira reagált: – Kálmán Olga tegnap bágyadtan bejelentette: „Tarlós István leállíttatta a panelprogramot” – írja a közlemény.

A főpolgármester felidézi, hogy a „panelprogram” szakmai kifejezés, mai időkben a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását (szigetelés, nyílászárók, homlokzatok) jelenti. Állam által támogatott projektek, melyeket a társasházak kezdeményeznek, és ezek jelenleg is folynak.

- Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban – cáfolja a főpolgármester az ellenzéki jelölt kijelentését.

- A több mint 900 ezer budapesti lakásból összesen 1200 van Fővárosi Önkormányzati tulajdonban, jellemzően azok sem emeletes panelházakban. A panelos társasházakban egyébként is általában a budapesti önkormányzatok kisebbségben vannak, azaz nincsenek döntési helyzetben. Kálmán asszony környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy egyszer (nem tudom hol) egy ember kitalálta, (nem tudom miért) hogy a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kellene bontani. Megakadályozni ezt sem tudtam volna, de egy kérdésre válaszolva azt a véleményt mondtam, hogy ha statikai szempontok nem indokolják, akkor értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám. Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás? – olvasható a Tarlós István által jegyzett közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.