Tarlós: Persányi túlvállalta magát

Nem kért 20 milliárd forint többletforrást a biodómra Persányi Miklós, az állatkert lemondott főigazgatója a Fővárosi Önkormányzattól a főpolgármesterségem alatt – jelentette ki Tarlós István.

Magyar Nemzet
2020. 02. 26. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem kért 20 milliárd forint többletforrást a biodómra Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert napokban lemondott főigazgatója a Fővárosi Önkormányzattól a főpolgármesterségem alatt – jelentette ki Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ma este. Szavai szerint Persányi a 2017-ben jóváhagyott, 43,7 milliárdra kibővített kerethez 275 millió forintot kért bérekre és egyéb kifizetésekre, ami az említett 20 milliárdos összegnek nem egészen másfél százaléka.

Tarlós István azt is közölte, Persányi kifejezett kérésére az állatkert vezetése szabad kezet kapott a biodóm fejlesztési forrásainak felhasználásában, a főváros gyakorlatilag a postás szerepét töltötte be.

A korábbi főpolgármester úgy vélte, hogy a hiánnyal küszködő beruházás Persányi szívügye volt, s a főigazgató túlvállalta magát. Mint mondta, az állatkert olyan fajokat is megrendelhetett és nevelhetett, amelyek tartása rendkívüli költségekkel jár.

A Fővárosi Önkormányzat szerdán megszavazott költségvetésével kapcsolatban Tarlós István azt hangsúlyozta, hogy az ő, valamint Demszky Gábor vezetése alatt is arányaiban ekkora összegből kellett gazdálkodni.

Azt is felidézte, hogy 2010-ben 205 milliárd forintnyi adóssággal vette át a hivatalt, s ebből 73 milliárd működési adósság volt. Tavaly őszi távozásakor ezzel szemben összesen 60 milliárd forintos mínuszt rögzítettek, ami teljes egészében fejlesztési projektekre betáblázott hitel volt, működési adóssága nem volt az önkormányzatnak. – A jelenlegi vezetés rendelkezésére álló maradvány, értékpapírok, és egyéb források mértéke jócskán meghaladja az adósság mértékét – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.