Több mint 10 ezer gyermeknek oszt édességcsomagot az élelmiszerbank

Több mint 10 ezer rászoruló gyermek juthat hozzá finomságokból összeállított adománycsomaghoz a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknaphoz kapcsolódó eseményeken – közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 23:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet által kiosztott csomagok összértéke megközelíti a 16,5 millió forintot.

Az élelmiszerbank felhívta a figyelmet: nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson apró ajándékokhoz; számukra szeretnék felejthetetlenné tenni idén is a gyermeknapot.

Az egyesület kiemelten kezeli a rászoruló gyermekeket, mivel úgy véli, hogy a nélkülöző csoportok közül az ő helyzetük a legkritikusabb: nehéz körülményeik az egész életükre kihatnak.

Már második éve működtetik azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban – gyermeknap, nyári táborok, karácsony – különleges finomságokat, édességeket juttatnak el a rászoruló gyermekekhez.

A pályázatot idén a Bookline segíti, a cég honlapján május végéig megvásárolható adományjegyekkel lehet támogatni az élelmiszerbankot.

A szervezet 14 éve gyűjti össze azokat az ételeket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál szezonalitás, túlrendelés vagy csomagolási hiba miatt felesleggé váltak, mégis biztonsággal fogyaszthatóak.

A termékeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület rászorulóknak juttatja el az ország egész területén, így csaknem 300 ezer nélkülöző kaphat segítséget – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.