Több mint 140 cég kínál állást a 49. Műegyetemi Állásbörzén

Közleményük szerint pályakezdőknek 104, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 101, míg hallgatóknak 86 kiállító kínál pozíciókat.

Forrás: MTI2019. 10. 09. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 140 cég több ezer állást hirdet meg felsőfokú végzettségű pályakezdőknek és több évnyi tapasztalattal rendelkezőknek 49. Műegyetemi Állásbörzén, amelyet szerdán és csütörtökön tartanak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) – közölték a szervezők.

Közleményük szerint pályakezdőknek 104, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 101, míg hallgatóknak 86 kiállító kínál pozíciókat.

Az előzetes felmérés szerint a cégek legnagyobb számban villamosmérnököket, informatikusokat és gépészmérnököket keresnek. Ugyanakkor kínálnak állást többek között műszaki menedzsereknek, mechatronikai, logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek, valamint építő- és építészmérnököknek. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is hirdetnek betöltetlen helyeket, mindezek mellett pedig olyan pozíciók közül is válogathatnak az érdeklődők, amelyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség.

Közölték azt is, hogy a sikeres álláskereséshez nélkülözhetetlen felkészülést ingyenes tanácsadásokkal és előadásokkal segítik a helyszínen.

Az esemény ingyenesen látogatható az egyetem K épületében 10 és 17 óra között, a legtöbb állásajánlat online is elérhető a www.muegyetemiallasborze.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.