Több mint négyezer felajánlás érkezett négy nap alatt

A magyar emberek ismét megmutatták, hogy a bajban – pártállástól és politikai meggyőződéstől függetlenül – képesek a széleskörű összefogásra.

Veres László
2020. 03. 24. 17:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton jelentették be, hogy megalakult az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, hogy összehangolja a cégek és magánszemélyek felajánlásait, valamint az egészségügyi veszélyhelyzetben ezekre igényt tartó önkormányzatokat és más szervezeteket. A munkacsoport vezetője, Révész Máriusz a Magyar Nemzetnek elmondta: az első négy napon több mint négyezer különféle felajánlást regisztráltak az erre a célra létre hozott segitunkegymasnak.hu honlapon.

– A magyar emberek ismét megmutatták, hogy a bajban – pártállástól és politikai meggyőződéstől függetlenül – képesek a széleskörű összefogásra. Legtöbben önkéntes munkát vállalnak, de ingatlan-, jármű- és eszközfelajánlások is szép számmal érkeznek, sokan pedig a távoktatáshoz kívánnak segítséget nyújtani. A teljesség igénye nélkül, eddig húsz szállítmányozó és egy taxis cég jelentkezett, rengeteg informatikai eszközt kínáltak fel, továbbá csomagolóanyagokat gyártó vállalkozás, ételkiszállítók, épületfertőtlenítő cég és lelkisegély szolgálat is felajánlotta tevékenységét.

A segítségnyújtás eddig 60 százalék önkéntes munka, 17 százalék informatikai eszközök, 12 százalék tanítás, 5,5 százalék szállítás, 3,5 százalék szolgáltatás, 1,5 százalék eszköz és 0,5 százalék ingatlanfelajánlás (lakások, panziók, vendégház) formájában valósult meg. Mi abban vállalunk szerepet, hogy ezek a felajánlások, illetve az igények összetalálkozzanak – közölte megkeresésünkre Révész Máriusz. Hozzátette: jövő hét elejére a megújuló segitunkegymasnak.hu weboldalt egy olyan „online piactérré” alakítják, ahol ezek az egymásra találások megtörténhetnek.

– A visszaélések megelőzése érdekében a felajánlott segítséget közvetlenül magánszemélyek nem, kizárólag önkormányzatok és egyéb szervezetek vehetik majd igénybe – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki ez úton is felhívta a figyelmet a 1357-es Nemzeti Összefogás Vonalára, melynek tárcsázásával alkalmanként ötszáz forinttal támogathatják a rászorulókat, illetve a pénzadományok fogadására létrehozott 11711711-22222222 számlaszámú Nemzeti Összefogás Számlára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.