Négyszáznál több határsértő rendőrkézen

Négyszáznegyven határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 10:55
null
Szarajevó, 2020. június 19. Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ migránsok egy volt laktanyában kialakított befogadóközpontban a Szarajevó közelében lévõ Blazujban 2020. június 19-én. A legutolsó adatok szerint Bosznia-Hercegovinában több mint 6 ezer illegálisan érkezett bevándorló tartózkodik befogadóközpontokban. MTI/EPA/Fehim Demir Fotó: Fehim Demir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 149, szombaton száznegyven, vasárnap 129 jogellenesen az ország területén tartózkodó határsértő külföldi személyt tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román, ukrán és horvát határszakaszon 22 határsértőt fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 899 határsértő került feltartóztatásra, őket visszakísérték. Az azt megelőző héten – október 12-től 18-ig – ez a szám 923 volt. A román, ukrán és horvát határszakaszon 48 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt hat gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir

Korábbi cikkünkben megírtuk: Bakondi György szerint a magyar–szerb határon is jelentős a migránsok száma. Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy újabb alagutat fedeztek fel a rendőrök a magyar–szerb határon, Ásotthalom külterületén – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-t. Az átjáró nyomvonala a magyar–szerb határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt halad át Szerbiából Magyarországra.

Az elmúlt hétvégén hasonló adatokról adtunk hírt: az elmúlt héten az ország területén 923 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a rendőrök. Azon a hétvégén szintén négyszáznál is több illegális bevándorló próbálkozott az országba való bejutással.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.