Több száz illegális bevándorlót fogtak el a hétvégén

Gyalogosan, teherautók rakománya közt, kamionok alvázára kapaszkodva, csúcsra járatták a határt a migránsok.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 21. 11:37
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hétvégén 451 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a határrendészek illetve ez embercsempészekre szakosodott nyomozó csoportok munkatársai. Hat ügyben indítottak büntetőeljárást embercsempészet miatt, hét csempészt vettek őrizetbe, akik összesen 92 határsértőt vittek volna autóikban Európa nyugati része felé.

Két migránst találtak vonatok aljára felkapaszkodva, egy határsértő a Tiszán úszva akart jogellenes módon magyar területen partot érni,

a többiek gyalogosan próbáltak bejutni az ország területére. A magányos próbálkozók mellett volt öt húsz fősnél nagyobb csoport is, Hercegszántónál 26 magát afgánnak mondó férfi próbálta meg egyszerre illegálisan átlépni a magyar határt. A magyar-szerb határszakasz műszaki zára mellett Bács-Kiskun Megye területén két olyan titkos alagutat is felfedeztek a határvadászok, amit a műszaki zár megkerülése miatt ástak ki ismeretlenek, a nyomok alapján az egyik alagutat használhatta is a hétvégén elfogott migránsok valamelyike.

A belső, mélységi ellenőrzést végző csoportok szeptember 19-én Szigetszentmiklós közelében állítottak meg egy kisbuszt, amelyben két bolgár férfi 16 illegális bevándorlót szállított. A határsértőket meghallgatásuk után kitoloncolták az országból, a bolgárok őrizetbe kerültek, embercsempészet bűntett elkövetése miatt indult ellenük eljárás. Az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszán pedig egy román kisbuszban hat afgán férfit tartóztattak fel a rendőrök, ők sem maradhattak az ország területén, az embercsempészt őrizetbe vették.

Fotó: police.hu

A rendőrök szerint az embercsempészek egy része nagyban kezdett el játszani, teherautók rakterében rejtenek el nagyobb csoportokat.

Kondorosnál vasárnap hajnalban egy teherautóban rakományként szállított konténerből került elő 13 migráns,

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SoeLWasaz4c&feature=emb_logo

Szeptember 21-én hajnalban két kamionban is illegális határsértőket bujtattak el a sofőrök, akik a Csanádpalotai Közúti Határátkelőhelyen buktak le. Hajnali egy órakor egy román kamion sofőrje 28 szír férfit akart átcsempészni a határon. A sofőrrel szemben embercsempészés, a gépjárműben megbújt utasokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el. Két órával később egy török kamion akadt fenn a rostán, rakterében 24 szír férfival.

Fotó: police.hu

A bűnügyi felderítés szerint

az őszi jó időt szeretnék még kihasználni a szerb területen rekedt migránsok,

ezért várható, hogy az elkövetkezendő napokban sem fog csökkenni a nyomás a déli határszakaszon. A rendőrök a határ mentén és az ország belsejében is figyelik a gyanús járműveket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.