Továbbra is dübörög a baloldal oltásellenes kampánya Miskolcon

Miközben a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális oldal politikusai a keleti vakcinák ellen uszítanak, az ellenzéki erők egyes szereplői beoltatják magukat, akár soron kívül – erről beszélt sajtótájékoztatón két miskolci Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő a borsodi megyeszékhelyen. A kormánypárti politikusok szerint a baloldal oltásellenes kampánya emberéletekbe kerülhet.

2021. 04. 09. 11:37
null
Sajtótájékoztató. Fotó: Fidesz-Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amíg a magyar egészségügyben dolgozók erőn felül teljesítenek, hogy életeket mentsenek, addig a gyurcsányista baloldali képviselők hétről hétre bizonyítják, hogy van a hatalomvágynak és a gátlástalanságnak az a foka, amikor már az emberi életek sem számítanak – állította pénteken délelőtt sajtótájékoztatón Bajusz Gábor miskolci Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő. A politikus kiemelte: az elmúlt időszakban versenyt űztek abból, hogy kit tudja jobban elbizonytalanítani a magyarokat a védőoltások hatékonyságát illetően.

Politikai haszonszerzés

– Tanúi voltunk ennek a magatartásnak az Országgyűlésben és a sajtóban országosan hírhedt politikusoktól, de sajnos kicsiben itt Miskolcon is ugyanez zajlott le. A gyurcsányista, egyesült baloldal képviselői itt helyben is ugyanolyan felelőtlenek, mint budapesti kollégáik a Parlamentben. Van köztük olyan, mint Erdei Sándor, aki oltásellenes Facebook-posztjait poénokkal megspékelve hergel az oltás ellen.

Akad olyan is, mint Simon Gábor, az MSZP és a Miskolcot irányító Velünk a város frakció vezetője, aki körmönfont módon, a valós tényeket elhallgatva, félinformációkkal kelt bizonytalanságot az emberekben.

A politikus, miközben Miskolc gazdasági működése miatt aggódik, korainak tartja a nyitást – fogalmazott Bajusz Gábor.

Helyben is ugyanazt csinálják a baloldali pártok, mint országosan.
Fotó: Fidesz (Miskolc)

Hozzátette: a véleményük az, hogy mindenki, aki pillanatnyi politikai haszonszerzésért az oltás és bizonyos vakcinák ellen kampányol, az veszélybe sodor másokat. Szavai szerint ez súlyos hiba, mondhatni politikai sarlatánság.

Oltás akár soron kívül

A kormánypárti politikus megjegyezte: baloldali társaik jellemét jól mutatja, hogy természetesen, amint lehetőségük nyílik rá, saját magukat beoltatják, akad köztük olyan is, aki soron kívül és másokat megelőzve teszi ezt. Úgy véli, ebből is látszik, hogy számukra csak a saját életük számít, a legócskább politikai haszonszerzésért bármire képesek.

– A héten egy nagyon fontos ponthoz értünk a védekezésben, elértük a két és fél millió beoltottat! Ezúton is köszönet az egészségügyben dolgozóknak!

Mindannyian tudjuk, hogy itt, Miskolcon is milyen heroikus az a küzdelem, amit az emberéletekért vívnak. Kérjük a baloldali politikusokat, hogyha segíteni nem szeretnének a vírus elleni harcban, legalább mások életét ne veszélyeztessék, ne bizonytalanítsák el a miskolciakat – közölte Bajusz Gábor.

Hallgatnak a balliberálisok

A szintén Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő Szécsényi Marianna arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az oltás az egyetlen lehetőség arra, hogy le tudjuk győzni a koronavírust. – Felháborító, hogy a baloldal a járvány harmadik hullámának tetőzésekor is csak a saját hasznát lesi ahelyett, hogy bármit is segítenének a védekezésben. A baloldal bűnt követ el a saját nemzete ellen, és bűnt követ el a miskolciak ellen, amikor megpróbálja lebeszélni a magyarokat és a miskolciakat az oltásról, vagy bizalmatlanságot gerjeszt a vakcinák ellen. Sajnálatos tény, hogy a balliberális pártok Erdei Sándor ámokfutásáról hallgatnak, mint a sír.

Egyetlen szóval el nem ítélik baloldali párttársukat, sőt a pártok közgyűlési frakcióvezetői egyetlen szót nem szólnak a nyilvánosság előtt az oltás népszerűsítéséért – mutatott rá Szécsényi Marianna.

Hozzátette: közben a balliberálisok képmutató módon aggódnak Miskolc pénzügyi helyzete miatt, miközben minél későbbi nyitást javasolnak. Szavai szerint ugyanaz a kétszínűség jellemzi őket mind az egész az országban, mind Miskolcon, amikor aláírásokat gyűjtenek bizonyos vakcinatípusok alkalmazása ellen, ugyanakkor titokban beoltatják magukat. – A magunk részéről azonban immáron sokadszor is felhívjuk a miskolciak figyelmét a vakcinák fontosságára, és kérünk mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra, és a felajánlott oltóanyagokat, legyen az keleti vagy nyugati, bizalommal fogadja el – mondta a kormánypárti képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.