Tovább erősödik Szolnok gazdasága

Szolnok gazdasága tovább erősödik a települési önkormányzatok adósságállományát átvállaló, a magyar gazdaság lendületes fejlődését biztosító kormányzattal együttműködve – közölte Szolnok polgármestere szerdán a Tisza-parti megyeszékhelyen.

Forrás: MTI2019. 09. 04. 17:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) a város gazdaságáról, jövőbeni lehetőségeiről szóló sajtótájékoztatón elmondta: jelentős a város vagyongyarapodása, míg 2006-ban 70 milliárd forint volt a város vagyona, ma már 110 milliárd forint. A helyi iparűzésiadó-bevétel eléri a 7-8 milliárd forintot. Hozzátette: a városvezetés tervei szerint az elkövetkező időszakban Szolnok tovább fog fejlődni.

Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárának igazgatója elmondta: több mint egy évtizedes az együttműködés Szalay Ferenc és a város vezetése, valamint Szolnok cégeinek, civil szervezeteinek, oktatási, kulturális, művészeti, közművelődési és egészségügyi intézményeinek vezetői között. Az együttműködés egyik állomásaként, Szalay Ferenc a „reményei szerint” előtte álló öt év polgármesteri és városvezetési feladatait, tervezett beruházásait, városfejlesztési irányait részletesen ismertette a korábban felsoroltak számára, akik egyetértettek azzal, véleményüket, kiegészítéseiket egy úgynevezett „deklarátumba” foglalták – tette hozzá.

„Egy város jövőjének záloga az erős gazdaság”- mondta az igazgató. Üdvözlik, hogy a városvezetés tovább kívánja bővíteni a déli ipari parkot, illetve az északi ipari park dinamikus fejlesztése is a tervek között szerepel. Hozzátette: jelenleg mintegy ötezer ember dolgozik az ipari parkban, a bővülés több ezer új munkahely létrehozásával jár.

A gazdaság erősödéséhez szükséges közlekedési infrastruktúra kapcsán megemlítette, hogy az M4 gyorsforgalmi út eléri Szolnokot, megépül a Csáklya úti híd és a szandaszőlősi elkerülő út.

Bischof Zsolt szólt arról, hogy számtalan sikeres egészségügyi szűrőprogram van a városban, az orvosi rendelők korszerűsödnek, továbbá az eddigiek mellett egy-egy vérvételi laboratórium jön létre a Széchenyi városrészben és Szandaszőlősön.

Beszámolt arról, hogy a városfejlesztési programpontok között szerepel, hogy növeljék a fiatalok önkormányzati lakáshoz jutását lakások építésével, és albérleti támogatás bevezetését célozta meg a városvezetés. Elindul az Útravaló program is, amely a pályakezdő fiataloknak nyújt majd segítséget.

Folytatódnak a bölcsőde, óvoda- és iskolafejlesztések hasonlóan a játszóterek, közterek megújításához. Üdvözlik, hogy újabb rendőrörs nyílik a mintegy tízezer lakosú Szandaszőlősön.

Komoly fejlesztések történnek a sport és a turizmus területén is, például megújul a Véső úti sporttelep és az uszoda, a Tiszaligetben a strandfürdő, valamint újabb sportpályák, vízi létesítmények épülnek.

Bischof Zsolt szavai szerint Szolnok jövője szempontjából „létkérdés”, hogy a jelenlegi városvezetés és Szalay Ferenc polgármester az általa elmondott programmal „menjen tovább”, ehhez támogatásukat adják és mindenkit erre buzdítanak.

A sajtótájékoztatón jelen levő Lits József, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke és Szűcs Ferenc, az OTP nyugalmazott megyei igazgatója, aki a civil szervezeteket képviselte a tájékoztatón, további támogatásukról biztosították a jelenlegi városvezetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.