Továbbra is szükség van a külső határok erős védelmére

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti közlése szerint Magyarország álláspontja szerint erős külső határvédelemre van szükség, fokozni kell az együttműködést a migrációs származási országokkal. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztetett, hogy a járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetőek igénybe.

Forrás: MTI2020. 09. 23. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország álláspontja szerint erős külső határvédelemre van szükség, fokozni kell az együttműködést a migrációs származási országokkal, továbbá nem a bajt kell Európába hozni, hanem arra kell törekedni, hogy helyben segítsünk – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán Brüsszelben.

A képviselő az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagja kapcsán leszögezte, hogy a bevándorlókat nem betelepíteni, nem szétosztani kell a tagállamok között, hanem mindenkit, aki belépett az EU területére, de nincs jogosultsága ott maradni, ki kell toloncolni.

Rendőrség: a járványügyi készültség alatt csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe

A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetőek igénybe – figyelmeztetett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján egy keddi és egy szerdai eset kapcsán, amikor tiltott határátlépés szabálysértés miatt öt emberre szabtak ki helyszíni bírságot. Az esetekről közölték: a rendőrök kedd este a Pornóapáti-Deutsch Schützen közúti határátkelőhely közelében igazoltattak négy szombathelyi lakost. A férfiak focizni mentek Ausztriába, majd a fizikai határzárat megkerülve gyalog jöttek vissza Magyarországra. Szerda délelőtt Vaskeresztes térségében igazoltattak egy osztrák állampolgárt, aki „a fizikai határzárat traktorral megkerülve” jött át Magyarországra. Tiltott határátlépés szabálysértés miatt a rendőrök valamennyi esetben helyszíni bírságot szabtak ki – tették hozzá. Egyúttal arra hívták fel a figyelmet, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállításának időtartama alatt az országhatár (a schengeni belső határokon is) is kizárólag a megnyitott határátkelőhelyeken, nyitvatartási időben léphető át. Szabálysértés esetén a helyszíni bírság összege ötezertől ötvenezer forintig, hat hónapon belül újabb szabálysértés elkövetése esetén hetvenezer forintig terjedhet. Amennyiben szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság legmagasabb összege százötvenezer forint lehet – ismertették.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.