Trianonról indul hatrészes tévésorozat vasárnaptól

Ugyanazoknak a felforgató eszméknek a hatásait látjuk, amelyek Trianont okozták.

2020. 06. 18. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, hatrészes sorozat indul vasárnap a Hír TV-n 100 év Trianon címmel, az első adás június 21-én 20.05-től lesz látható. A műsorvezető Trombitás Kristóf lesz, a sorozatban Békés Márton, Czopf Áron, Bayer Zsolt és Máthé Áron lesznek a vendégek. Trombitás Kristóf lapunk kérdésére elmondta, a hatrészes sorozatban, egy-egy 22 perces műsorban teljes történelmi áttekintésre nem vállalkoznak, sokkal inkább a kor jellemző alakjait kívánják bemutatni, olyan személyeket, akik negatívan vagy éppen pozitívan hatottak a történelmi eseményekre. – Az általuk képviselt eszmék pedig nemcsak saját korukat, de a mai közéletet is befolyásolják, sőt szinte változtatás nélkül, szó szerinti egyezéseket mutatnak a száz évvel ezelőtt leírtakkal – emelte ki Trombitás Kristóf. A műsorvezető hozzátette: különösképpen az elmúlt hetekben volt erre példa. Szavai szerint a szereplők megváltoztak, hiszen eltelt száz év, de a narratíva, a törekvések és időnként a cikkekben és a kiáltványokban még a szóhasználat is ugyanaz, mint száz éve. – Mintha nem változott volna semmi, ugyanazoknak a felforgató eszméknek a hatásait látjuk, amelyek Trianont okozták – fogalmazott.

Trombitás Kristóf a műsort, illetve annak témáját azért is tartja fontosnak, mert szerinte Trianon kérdése bármennyire is kanonizált, és hiába volt már egy évszázada, még mindig egy élő seb, amelyet nem tudunk megfelelő módon kezelni, ezért fáj és sajog. Úgy véli, a műsor is segíthet kibeszélni a nemzeti tragédiánkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.