Túl sok a félelemkeltő információ a koronavírusról

Főképp ahhoz képest, hogy Magyarország nem érintett az ügyben – értékelt Földi Rita klinikai szakpszichológus szerdán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 01. 29. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl sok a félelemkeltő, negatív tartalmú információ a kelet-kínai Vuhanban felbukkant koronavírusról, főképp ahhoz képest, hogy Magyarország nem érintett az ügyben – értékelt Földi Rita klinikai szakpszichológus szerdán az M1 aktuális csatornán.

Úgy fogalmazott, nagy a „túlingerlés”, mindenhol a koronavírussal kapcsolatos hírek jönnek szembe az emberekkel.

Hozzátette, érzelmileg hatnak a kattintásvadász címek, mivel a címekhez tartozó cikkeket sokszor nem olvassák végig, pedig e kettő tartalma gyakran nem is egyezik. Ez már nem figyelemkeltés, hanem félelemkeltés – mondta a pszichológus, aki szerint fontos lenne megfelelően válogatni az írások között, kiszűrni a szükséges és szükségtelen információkat, de ez a globális információáramlás korában egyre nehezebb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.