Túlélőtúra a budapestieknek Karácsony módra

Mi lesz itt még a főpolgármester mandátumának végéig?!

Juhász Attila
2020. 07. 17. 15:41
null
Budapest 20171106 Metrópótló, M3, BKK, Újpest-Központ, Metró, felújítás, buszsáv, közlekedés Fotó: FOLDI D. ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az is megérne egy misét, hogy a budapesti 3-as metró (M3) felújításának befejezése miért került akkor nagyon komoly csúszásba, amikor szakértő balliberálisok irányítják a fővárost, inkább azzal a túlélőtúrával foglalkozom néhány mondat erejéig, amelyre Budapest jobb sorsra érdemes utazóit kényszeríti a fővárosi önkormányzat vezetése alatt álló Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Miközben az említett csúszás következtében a déli (más néven alsó) részen továbbra sem járhat a metró, a még működő szakaszon is lezártak előbb kettő, majd újabb két állomást. Így már az Arany János utca és a Ferenciek tere (munkanapokon csak itt 81 ezer utas fordult meg!) mellett a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokon sem állnak meg a szerelvények.

A kieső megállók pótlására kínálkozott volna észszerű megoldás: az M3-as pótlóbusz vonalát kellett volna meghosszabbítani az Arany János utcáig vagy a Nyugatiig, ám a tenderrel ügyetlenkedő Karácsony felügyelte vezetés ezt elmulasztotta. (Vagy szándékában sem állt megoldani?)

Üzembe helyeztek viszont M30-as jelzéssel egy úgynevezett állomáspótlót, amely nem is jut el a Kálvin térig, attól mintegy 300 méterre teszi le a jobb sorsra érdemes jegy- vagy bérletvásárló utast.

Az állomáspótló másik végállomása a Népliget, ahol a megállókat szintén jó távol helyezték el egymástól, így igazi túlélőtúrára, egyfajta csúcsidőben rendezett akadályversenyre kényszerítve mindenkit.

Nem is beszélve azokról, akik mondjuk a Kálvin térről szeretnének Kispestre vagy környékére utazni, nekik a két pótlóbuszra történő le-, át- és felszállás, illetve a megállók közötti ügetés gyakorlatilag megduplázza az utazás idejét.

2019 októbere óta sorjáznak a dilettáns döntések, pedig még csak fél éve nyögjük ezt a városvezetést. Mi lesz itt még Karácsony mandátumának végéig?!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.