Új székházban a somogyi főügyészség

2019. 09. 18. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy Megyei Főügyészség közjogi és büntető szakága, valamint a Kaposvári Járási Ügyészség is beköltözött már a Gróf Apponyi Albert u. 16. szám alatt felépült új kaposvári ügyészségi székházba, és hamarosan elfoglalhatják új munkahelyüket a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség dolgozói is – tájékoztatta lapunkat Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész.

Mivel korábban Kaposvár három különböző helyén, a bírósági szervezetekkel közös igazságügyi palotában és két másik épületben sem voltak zavartalanok az ügyészségi munkavégzés feltételei, a Legfőbb Ügyészség is indokoltnak tartotta egy új kaposvári székház építését.

Ehhez a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bőrgyógyászati részlege betegellátásra már alkalmatlanná vált épületének helyén kínálkozott lehetőség, ahol 2017.

november 13-án, Polt Péter legfőbb ügyész jelenlétében elhelyezték a 3,6 milliárd forintos beruházást igénylő épület alapkövét.

A XXI. századi követelményeknek minden szempontból megfelelő, nem egészen két év alatt elkészült székházat – amelynek ünnepélyes átadása hamarosan megtörténik – Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész az elmúlt száz év legnagyobb hazai ügyészségi beruházásának nevezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.