Újabb adag Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

A járvány lecsengésével az operatív törzs is készültségi fokozatban működik tovább. Tájékoztatót legközelebb pénteken tartanak. 

2021. 05. 25. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten csökken, sőt, a pünkösdi hétvége járványügyi adatai is azt mutatják, hogy a pandémia visszaszorulóban van – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs mai tájékoztatóján. Galgóczi Ágnes közölte: zajlik az oltási program is,

már 5 026 529-en részesültek védőoltásban, 3 072 940 fő pedig immunizáltnak tekinthető.

A magyar lakosság átoltottsága szemben az uniós 35 százalékkal 51 százalék, ezzel hazánk továbbra is második az EU-s oltási ranglistán.

A szakember hangsúlyozta, hogy

azok, akiknek Magyarországon már érvényes regisztrációjuk van, külön értesítés nélkül foglalhatnak időpontot a Sinopharm-, a Szputnyik, az AstraZeneca- és Pfizer-vakcinákra, amelyből ma 334 620 adag érkezett hazánkba.

A külhoni magyarokhoz szólva továbbá elmondta: már ők is regisztrálhatnak a vakcinainfo.gov.hu-n a védőoltásra.

A járványügyi adatok ismertetését követően az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője megerősítette: a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata május 23-án hatályba lépett. Kiss Róbert kiemelte: nagy utat sikerült megtenni tavaly november óta, amikor a járvány második hullámában a védelmi intézkedések bevezetése mellett döntött Magyarország kormánya. Hozzátette: ebben a magyar lakosságnak is elvitathatatlan érdeme van. A rendőr alezredes megismételte az ötmillió beoltott után életbe lépő enyhítéseket, ugyanakkor megjegyezte:

az államhatárokon elrendelt határforgalom-ellenőrzést és határőrizetet június 23-ig meghosszabbítják.

Kiss Róbert végül közölte, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével az operatív törzs is készültségi fokozatban működik tovább, ezért tájékoztatót legközelebb pénteken tartanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.