Újabb beruházás Zala megyében, általános iskolát újít fel a kormány

Csaknem 1,9 milliárd forint ráfordítással újul meg Lentiben a Vörösmarty általános iskola épülete, a fejlesztéssel magasabb szintű oktatást tudnak biztosítani a zalai városban, valamint a környező 50 településen élő gyerekeknek – közölte az innovációs és technológiai miniszter kedden Lentiben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 29. 16:04
PALKOVICS Lszl
Lenti, 2020. december 29. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése kivitelezési szerzõdése aláírásán a Zala megyei település polgármesteri hivatalában 2020. december 29-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zala megyében jövőbemutató fejlesztések valósulnak meg – jelentette ki Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter kifejtette: Zalaegerszegen néhány évvel ezelőtt megkezdődött a járműipari tesztpálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények építése; Nagykanizsán olyan tudásközpontot hoznak létre, amely a környezetterhelés csökkentését szolgálja „olyan megoldásokkal, melyek még nem léteznek”; Lentiben pedig iparvállatok működését segítő innovációs központot adtak át.

Palkovics László beszédet mond Lentiben, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztéséről szóló kivitelezési szerződés aláírásán
MTI/Varga György

Az iskolafejlesztés hosszú távon biztosítja a környék fejlődését:

a környező 50 településen élő diákokat is a Vörösmarty általános iskolában oktatják, a fejlesztéssel biztosítani tudják, hogy a gyermekek jobb, modernebb körülmények közt tanulhassanak – hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette: pályázati projekt keretében egy megemelt tetőszilárdságú, biztonsági felszereléssel, fedélzeti videokamerával ellátott iskolabuszt fejlesztettek, és a járművet a tankerület rendelkezésére bocsátották, ami a környező falvakban élő diákok iskolába járását segíti.

Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a pedagógusok magas szakmai színvonalú munkája meghatározhatja a gyermekek jövőjét, de arra is szükség van, hogy a diákok megfelelő környezetben tanulhassanak.

A zalaegerszegi tankerület legnagyobb értékű fejlesztése valósul meg Lentiben – jelezte Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

A kormány az 1,1 milliárd forint többletforrás biztosításával lehetővé tette, hogy a diákok 21. századi körülmények közt tanulhassanak. A Vörösmarty általános iskola a térség kiemelt köznevelési intézménye, ezért fontos, hogy megteremtsék a szakmai munka korszerű feltételeit.

Az épületben teljes körű felújítás valósul meg: megújulnak a tantermek és a közösségi terek, szaktantermeket, informatikatermet és nyelvi labort alakítanak ki. Adottak lesznek többek közt a mindennapi testneveléshez, a művészeti tárgyak oktatásához, a tehetséggondozáshoz szükséges eszközök – emelte ki Kajári Attila.

A diákok 21. századi körülmények között tanulhatnak
Fotó: MTI/Varga György

Horváth László (Fidesz–KDNP), Lenti polgármestere elmondta: az 1972-ben átadott épületrendszer elavulttá vált. Az intézményben színvonalas oktatás zajlik, az iskola teljes körű felújításával pedig biztosítani tudják a korszerű oktatás feltételeit.

„A jövőbe fektetünk be”, az infrastrukturális fejlesztés a diákok és a pedagógusok mindennapjait teszi jobbá – mondta a kivitelezési szerződés aláírásakor Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. igazgatóságának elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.