Újabb garázdasági ügyben lehet vádlott az újpesti jobbikos

Szabó Balázs már volt büntetve, korábban rasszista bűncselekmény miatt két év felfüggesztett börtönt kapott.

2020. 07. 03. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Plakátokat rongáló fiatalokra támadt Újpest jobbikos képviselője, Szabó Balázs. Ez derült ki a Hír TV birtokába került felvételből. Az eset még 2018 áprilisában, az országgyűlési választások előtt történt a Budaörsi úton.

A jobbikos politikus a telefonjával rögzítette ezeket a képsorokat. A videón azt látszik, hogy Szabó Balázs elindul a párt plakátjait összefestő graffitisek felé, egyiket hátulról megtámadja, majd összeverekszik a másik rongálóval is. A baloldali 444. hu az eset után rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írta, hogy Szabó Balázs az egyik graffitist úgy hátba rúgta, hogy az felkenődött a félkészen összefestett plakátra. Szabó Balázst még aznap garázdasággal gyanúsították meg, információink szerint az ügyészség azóta vádat is emelt, az ügy jelenleg bírósági szakaszban van. Szabó Balázsnak nem ez az első ügye: 2016-ban sörösüveggel dobált és vert meg tunéziai turistákat, miközben azt kiabálta: „takarodjatok az országból!”.

Ez utóbbi rasszista bűncselekmény miatt két év felfüggesztett börtönt kapott első fokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.