Újabb ígéretét szegte meg Karácsony

A 415 milliárd forint főösszeggel tervezett 2020-as büdzsében működési kiadásokra 260,4 milliárd forintot terveztek be, a beruházásokra, felújításokra 148,1 milliárd forintot.

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 8:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új városvezetés részvételi költségvetést készített, és az Európai Beruházási Bank 59 milliárdos hitelét hívja le a következő három évben – nyilatkozta a Népszava tegnap megjelent számában a készülő költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Kiss Ambrus a nagy fejlesztések között említette a hármas metró felújításának befejezését és a Lánchíd felújítását, de jut majd a pénzből a Városháza Madách tér felőli homlokzatának rendbetételére, a Budapest Galéria költöztetésére, továbbá szociális intézmények és idősotthonok felújítására, valamint útfelújításra is.

– A Városligetben épülő, de a költségek megugrása miatt be nem fejezett biodómra egyetlen forintot sem terveznek – közölte a főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy majdnem kilencmilliárdot viszont elkülönítettek a kormány és a főváros tervezett közös projektjeinek önrészére. Közben az is kiderült, hogy Karácsony Gergely kampányígéretével szemben nem kap minden nyugdíjas húszezer forint évenkénti rezsitámogatást, hanem csak a leghátrányosabb helyzetű húszezer család.

A 415 milliárd forint főösszeggel tervezett 2020-as büdzsében működési kiadásokra 260,4 milliárd forintot terveztek be, a beruházásokra, felújításokra 148,1 milliárd forintot.

A héten egyébként Londonban járt Karácsony Gergely főpolgármester, aki angol kollégájával, Sadiq Khannal találkozott. A brit fővárosban tett látogatáson a behajtási díj bevezetési kísérlete vagy az alacsony kibocsátású zónák kialakítása is szóba került.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.