Újraszentelték a felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként közel hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszáz éves Szent Mihály-templomot csütörtök késő délután Sopronban.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 21:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy különös kihívás ma, hogy felismerjük a rosszat, amikor azt jónak tüntetik fel és a jót rossznak.

Hozzátette, hogy ma olyan világban élünk, amikor a „progresszív vonalak” haladásnak nevezik az Isten- és egyházellenességet, számukra az a fejlődés, amikor nem lesz egyház, nem lesz vallás, amikor a nemzet már nem fontos és a családot mindenféle devianciával akarják helyettesíteni.

Ugyanakkor Szent Mihály arra hív, hogy a „nem nyilvánvalóan rossznak” is mondjunk nemet, hogy a haladás ne a családellenességet, a hungarofóbiát és a progresszivizmust jelentse – mondta Semjén Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.