Uniós szerződés bizonyítja: Gyurcsány ismét hazudik

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tételesen megcáfolta a Moderna-vakcinákról szóló álhíreket.

Forrás: Facebook2021. 03. 07. 17:03
null
Gyurcsány Ferenc Brüsszelből terjeszti az álhíreket Fotó: Képernyőkép Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány ügyeskedik a vakcinákkal, és nem hívta le az országnak járó Moderna-oltásokat, melyeket így a franciák, németek, dánok kaptak – állítja vasárnapi videójában Gyurcsány Ferenc.

Ezzel az állítással viszont a volt miniszterelnök egy olyan álhírt terjeszt a közösségi médiában, amelyet tegnap a Miniszterelnökséget vezető miniszter tételesen megcáfolt.

Gulyás Gergely bejegyzéséből – amely az Európai Bizottság által aláírt szerződést tartalmazta – kiderült: hazánkba leghamarabb 2021 végén érkezhetnének meg azok a Moderna-vakcinák, melyeket Magyarországnak is lehetősége lett volna megvásárolni. Gulyás Gergely szerint ekkorra már minden felnőtt magyar állampolgár beoltására elegendő vakcina lesz az országban.

Gyurcsány Ferenc ennek ellenére videójában az oltások lebonyolítása miatt a magyar kormány Waterloojának nevezte ezt a hétvégét. Valószínűleg a DK elnökének az is elkerülhette a figyelmét, hogy a hétvége folyamán Magyarországon várhatóan eléri azt egymillió főt a beoltottak száma, a The New York Times által üzemeltetett összehasonlító oldalon

pedig Magyarország a 12. legátoltottabb országgá lépett elő a világon.

Kocsis Máté: Ez egy vicc

Az megvan, hogy Gyurcsány ül Brüsszelben, olvasgatja a tegnapi álhíreket és hazaüzenget? – írta a közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett: Gyurcsány csicskásai hetek óta arról beszélnek, hogy nyitni kellene mindent. Az MSZP, a Jobbik és a Momentum külön kampányt is indított erre. A DK tagjai pedig még e hét közepén is arról elmélkedtek a nyilvánosság előtt, hogy szerintük nem lehet felelősen döntést hozni a szigorításokról, ma meg már épp a cselekvés hiányát kérik számon. Kocsis Máté hangsúlyozta:

a baloldali politikusok a vakcinák ellen hergelnek, sőt sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják és lebeszélik a magyarokat az oltásról, sőt, meghazudtolják a szakembereket, és búvópatakszerűen nyomják az alantas oltásellenes kampányukat.

Gyurcsány eközben meg a saját maguk által gyártott álhírek alapján még üzenget is, hogy szerinte mit kellene csinálni. Ez egy vicc – szögezte le a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.