Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 17., csütörtök, Laura, Alida napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/utepitessel-is-segiti-a-kormany-a-budapesti-onkormanyzatokat-9814670/

Útépítéssel is segíti a kormány a budapesti önkormányzatokat

Jövőre biztosan folytatódik a Budapesti útfelújítási program: a kormányzat további ötmilliárd forintot irányzott elő a fővárosi földutak szilárd burkolattal való ellátására. Szatmáry Kristóf, a program miniszteri biztosa lapunknak elmondta: a 2019-ben indult kezdeményezés révén a kabinet eddig húszmilliárd forint támogatást nyújtott a kerületeknek.

A program elindításakor készült becslés szerint kétszáz kilométer földút van még Budapesten, de ez nem végleges adat, mert új lakóövezetek alakultak ki, új utakat jelöltek ki, ezért a következő három-négy évben folyamatosan lesz igény arra, hogy az állam forrást biztosítson az útépítésekre. Ami jó hír, hogy az Országgyűlés elé beterjesztett jövő évi költségvetés is tartalmaz újabb ötmil­liárd forintot erre a célra, várjuk majd a kerületi önkormányzatok jelentkezését – mondta lapunknak Szatmáry Kristóf, a Budapesti útfelújítási program miniszteri biztosa. Hozzátette, hogy olyan földutak aszfaltozására lehet pályázni, amely alatt már kiépültek a közművek, a csatorna, a gáz és a víz.
– A pályázható fővárosi utak száma évről évre változik, az is szempont, hogy az önkormányzatok hogyan érik utol magukat a közművesítés terén. A 2019-ben indult program részeként eddig húszmilliárd forint támogatást nyújtott a kormány a kerületi önkormányzatoknak. Az első évben tízmilliárdot osztottak szét, akkor tizenhárom kerület kapott 212 útra forrást, mindez 45 kilométer új útburkolatot jelentett. Tavaly és idén öt-öt milliárd forintra pályázhattak a kerületi önkormányzatok, a kormány ezzel is segíti a fővárosi helyhatóságokat – hangsúlyozta a miniszteri biztos, aki hozzátette: függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali vezetésű kerületről van szó, bármelyik önkormányzat részesülhet és részesül is a támogatásból, ezért a program eddig nem is került politikai kereszttűzbe.
A miniszteri biztos megjegyezte: a kormány eltökélt abban, hogy Budapesten felszámolják az összes földutat, és folytatni akarja az útépítési programot. Egy másik, baloldali vezetés esetén viszont erős a félelem, hogy másként fognak dönteni – fogalmazott, utalva arra, hogy Karácsony Gergely tavaly politikai döntés alapján lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MEGAKADÁLYOZNÁK A VISSZATÉRÉSÉT

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyforrás Magyarországra
A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK elnöke vezeti a baloldalt, ezért meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a múlt hazánkban.

MEGVÉDENI GYERMEKEINKET

Orbán Viktor kiállt a pedofilellenes törvény mellett
A miniszterelnök szerint az elfogadott jogszabály semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik.
A Magyar Állami Operaház bemutatja a Figaro 3 című előadást
A francia múzsa szezonja utolsó bemutatójaként Beaumarchais Figaro-trilógiájának operaváltozataiból születik különleges színházi élményt ígérő produkció.

Poszt-trauma

Hirdetés: Budapest sürgősen főpolgármestert keres!
A főváros a kormány elleni gyűlölet áldozata lett. A főváros elvesztette a kapitányát. A kapitány meglékelte a hajót, majd elsőként elhagyta.

Poszt-trauma

Nem látjátok? Bajt hoz ránk a liberális őrület
Lépni kell, amíg nem késő.

Poszt-trauma

Miért kell leszerbezni egy magyar színházat?
Ne legyünk szűkkeblűek, pláne ne itt, Budapesten.

Aktuális

Romos ingatlant kerestek, mesteri kombinációt hoztak létre
A fiatal házaspár már az első pillanatban meglátta a patinás százéves lakásban rejlő lehetőségeket.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!