Vádat emeltek afgán és román embercsempészek ellen

Forrás: MTI2020. 04. 23. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy afgán és hat román férfi ellen, mert személyautóba zsúfolva tizenegy afgánt szállított – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vád szerint a Budapesten élő afgán férfi 2018 őszén megállapodott az egyik román vádlottal, hogy utóbbi – valamint ismerősei és családtagjai – segítségével illegális határátlépők szállítanak majd tovább, személyenként 200 euróért.

A román férfiak 2018. november 4-én hajnalban megjelentek három autóval a Bátmonostor közelében lévő találkozási pontnál, ahol egy személyautóba tizenegy afgán határsértőt zsúfoltak be. Egyikük a sofőr mellett, hatan a hátsó ülésen, négyen a csomagtartóban kaptak helyet. Az utasok a többórásra tervezett úton mozdulni sem tudtak, ráadásul a zsúfoltság miatt légszomj is fenyegette őket.

Budapest felé tartva a szállítást biztosító két „előfutó” járművet a rendőrök az 51-es úton igazoltatták. Ezt észlelve a mögöttük lemaradva haladó harmadik jármű román sofőrje megállt, és a tizenegy afgán utast hátrahagyva elmenekült. Később Baján fogták el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakat az embercsempészés súlyosabb bűntettével vádolja a Bajai Járásbíróságon, ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza rájuk, valamint azt, hogy utasítsák ki őket az országból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.