Választási csalás készült Győrben a Fidesz szerint

A videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat és ezáltal az eredményeket.

2020. 01. 13. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-i időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke a hétvégén.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják: őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna.

A politikus szerint az embereknek, akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek, néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg.

– A videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat és ezáltal az eredményeket. Az ügyben feljelentést fogunk tenni – közölte Fekete Dávid. Hozzátette: eddig egy tucat ember jelentkezett náluk, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozatot tettek arról, kik, hol, mikor és milyen módon készítették elő a bűncselekményt és hogyan hajtották azt végre.

Fotó: MTI

Pollreisz Balázs (képünkön), az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje a kormánypártok provokációjának minősítette az akciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.