Változik a Magyar Honvédség adatkezelési joga

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Forrás: MTI2019. 11. 12. 21:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HM kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az erről szóló javaslat – amely már az Országgyűlés előtt van – semmilyen érdemi változást nem jelent a hadkötelezettség, az önkéntes tartalékosok vagy a behívhatóság korhatárának tekintetében. Továbbra sem lesz sorköteles katonaság – szögezték le.

Azt írták: a javaslat kizárólagos célja, hogy Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

- Ez Magyarország biztonsága szempontjából alapvető és mindannyiunk érdeke – fogalmaztak.

Hozzátették: az állampolgárokat ez semmilyen módon nem érinti, semmilyen személyes adatszolgáltatásra, orvosi vagy egyéb vizsgálatra nincs szükség, kizárólag a Magyar Honvédség számára jelöl ki technikai, adatkezelési feladatokat. A törvényjavaslat kizárólag a különleges jogrend esetére történő felkészülést szolgálja.

A HM közleményében azt is megjegyezte, a törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsék Magyarország védelmét és biztonságát, mert Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt szánt szándékkal legyengítették Magyarország védelmét, létszámában és eszközeiben is leépítették a honvédséget, elkótyavetyélték a vagyonát, a honvédségi eszközöket, és a hadrafoghatósági nyilvántartásokat is megsemmisítették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.