Varga Judit aláírta a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést

Varga Judit igazságügyi miniszter aláírta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezését, melynek célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni.

Forrás: Facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice, MTI2020. 02. 07. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter ezt a Facebook-oldalán jelentette be pénteken kora este. Azt írta: „add tovább, csatlakozzunk minél többen!”. A kezdeményezés aláírható a https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative oldalon – tette hozzá.

Dabis Attila, az SZNT külügyi megbízottja péntek reggel az M1 aktuális csatornán arról beszélt: nagyon rosszul áll a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés.

Elmondta, hogy már csak kilencven nap van hátra az akció végéig, és a szükséges egymillióból eddig mindössze hatvanezer aláírás gyűlt össze.

A külügyi megbízott szerint még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassanak, de ehhez mostantól naponta legalább tízezer aláírást kell gyűjteniük – tette hozzá.

Azt mondta: az SZNT által kezdeményezett akciót azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/3111997728819162/?type=3&theater

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.