Varga Judit: Nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!

Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán válaszolt a gyermekvédelmi törvényt ért kritikákra, elutasítva az Európai Bizottság nyomásgyakorlását. A politikus emellett közölte, hogy a jogállamisági jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.

Forrás: Facebook2021. 08. 02. 22:04

Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán válaszolt a gyermekvédelmi törvényt ért kritikákra, elutasítva az Európai Bizottság nyomásgyakorlását. A politikus emellett közölte, hogy a jogállamisági jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.

„Eddig soha nem látott mértékű támadás érte Magyarországot csupán azért, mert számunkra a gyermekek és a családok védelme az első és ennek fényében nem vagyunk hajlandóak beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit”

– közölte Varga Judit a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben, hozzátéve: eddig is sok vitája volt Magyarországnak a brüsszeli intézményekkel.

Az igazságügyi minszter elmondta: a korábbi konfliktusokat lezárták, a kérdésekre korrekten válaszoltank, eloszlatták az aggodalmakat és mindig betartották az alapító szerződésekben foglaltakat.

„Eltaláltunk egy érzékeny brüsszeli ideget, mert a gyermekek védelmét fontosabbnak tartjuk az LMBTQ-lobbinál. Ezért most mindent bevetnek, elővették a régi vitákat, mindent a nyakunkba akarnak varrni”

– hangsúlyozta a legújabb uniós támadások kapcsán a politikus.

Varga Judit kiemelte, hogy „a nemtelen vádakra és a Bizottság legújabb jogállamisági jelentésére a magyar kormány frissen kiadott határozatban válaszolt”.

– Eszerint a jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben, emiatt ténymegállapításai pontatlanok

– tette hozzá.

A miniszter rámutatott: „azt várják el Magyarország független alkotmányos szerveitől, hogy egyes konkrét ügyekben a Bizottság által kívánatosnak tartott döntéseket hozzanak mind a tényekre, mind pedig a szabályozásra tekintet nélkül. Ez az Európai Bizottság részéről hatalommal való visszaélést jelent”.

„A magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, szervezetét és igazgatását nemzetközi fórumok vizsgálták. Ezek alapján megállapítható, hogy a magyar alkotmányos keretek összhangban állnak az európai normákkal és számos uniós tagállam szabályozásához képest szélesebb körű intézményi garanciákat biztosítanak”

– hangsúlyozta Varga Judit, aki elutasítja a megalapozatlan és politikailag motivált aggodalmakat a magyarországi korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatban, mert Magyarországon európai összehasonlításban is kiemelkedő, részletes antikorrupciós stratégia, hatékony bejelentővédelmi rendszer és szigorú büntetőjogi szabályok érvényesülnek.

A miniszter arról is szólt, hogy a Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában: „a baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz”.

– A megalapozatlan aggodalmakkal szemben Magyarországon a civil társadalom sokszínűségét a mintegy hatvanezer, szabadon létrehozott és működő civil szervezet bizonyítja

– tette hozzá.

Az Európai Bizottság 2021-es jogállamisági jelentéséről a miniszter úgy szólt: megint csak a politikai nyomásgyakorlás eszköze, amely nem ad objektív és megalapozott képet a jogállamisági helyzetről sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamaiban, így ez a jelentés nem képezheti alapját további uniós mechanizmusoknak vagy eljárásoknak.

„Elítéljük a Bizottság beavatkozási kísérleteit Magyarország független alkotmányos szerveinek tevékenységébe, és – az Európai Unióban Magyarország képviselőjeként – minden érintett szerv nevében visszautasítjuk az Európai Bizottság nyomásgyakorlását egyes konkrét ügyek elbírálását illetően”

– rögzítette Varga Judit, aki az európai intézményekkel és tagállamokkal több nyelven ismertette a magyar kormány álláspontját a hazánkat ért politikai támadással kapcsolatban.

„Győzzön a józan ész!”

– zárta gondolatait a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.