Vidnyánszky megszüntetné a diákok túlhajszoltságát az SZFE-n

Az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2020. 09. 14. 11:37
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Bayer-show című műsorának Vidnyánszky Attila volt a vendége, aki beszélt a kuratórium és az SZFE vezetése közötti feszültségekről, de kitért arra is, hogy milyen tervekkel szeretnék öregbíteni az intézmény hírnevét, és milyen főbb csapásvonalakat fogalmaztak meg az egyetem működtetésével kapcsolatban – olvasható a Hír TV weboldalán.

Bayer Zsolt a műsor első részében nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy Bíró Lászlóról, a szerencsi időközi választás összellenzéki jelöltjéről folyamatosan újabb és újabb kompromittáló információk kerülnek napvilágra. Arról korábban a Hír TV Informátor című műsorában volt szó, hogy a fizetés nélkül maradt dolgozóit lelövéssel fenyegette meg, de az is köztudott róla, hogy több alkalommal tett antiszemita megjegyzéseket.

A műsor házigazdája mindehhez azt fűzte hozzá, Bíró László és pártja, a Jobbik is olyan, amilyen, de

„az igazán érdekfeszítő kérdés az az, hogy az úgynevezett baloldal, amely gyakorlatilag a rendszerváltás óta „keresztes háborút” vív az antiszemitizmus ellen, hogy képes a keblére ölelni Bíró Lászlót ezzel a múlttal”

– mutatott rá Bayer Zsolt. Majd hozzátette, hogy létezik egyfajta politikai logika, amelynek mentén ez elképzelhető, de lelkük rajta, meglátjuk mi kerekedik ki mindebből.

A műsor második felében Bayer Zsolt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt. A műsor házigazdája először azt a kérdést tette fel vendégének, hogy az SZFE oktatóinak és hallgatóinak mi is a problémája a személyével.

– Erre nagyon nehéz válaszolni, az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva, elzárták magukat – mondta el Vidnyánszky Attila, majd kitért arra, hogy évtizedes problémák tapasztalhatók az intézményben. A gyerekek, a diákok élete van föltéve a kártyaasztalra, és ebben a történetben őket használják pajzsként. Gátlástalanul, senkit nem érdekel az, hogy mi lesz ezzel a félévükkel, miközben az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki. Magyarul ők szeretnének tanulni, ők még mindig hisznek abban, hogy oktatás lesz és tanulni fognak – hívta fel a figyelmet a kuratórium elnöke.

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni azt a harminc éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákjaik. Mindezek mellett a céljaik között szerepel, hogy nemzetközileg ismét elismert legyen az intézmény.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt, Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el”

– szögezte le a direktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.