Volner János: Induljon számvevőszéki vizsgálat Karácsony őszödi beszéde kapcsán!

A független országgyűlési képviselő szerint a felvétel megismerése után joggal várható el a pénzügyi ellenőrző szervtől, hogy lépjen az ügyben.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Origo2019. 10. 03. 13:35
null
Forrás: youtube képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János, a Jobbik volt frakcióvezetője levélben kérte Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét, indítson vizsgálatot a Karácsony Gergely őszödi beszédében elhangzottak miatt. A független országgyűlési képviselő szerint a felvétel megismerése után joggal várható el a pénzügyi ellenőrző szervtől, hogy lépjen az ügyben – írja cikkében az Origo.

„Vajon miért mondta, hogy szét akarnak lopni egy egész kerületet, miért jellemezte gyakorlatilag a fehérgalléros maffia pártjaként azt a pártot, melynek nemrég még miniszterelnök-jelöltje volt? Egyáltalán kik akarják szétlopni az önkormányzatot?” – sorolta a kérdéseket a Jobbik volt frakcióvezetője, aki közösségi oldalán osztotta meg levelét, rövid kommentár kíséretében. Volner János kifogásolta, hogy „a korrupció elleni harcot és az elszámoltatás fontosságát folyamatosan hangsúlyozó Jobbik és az LMP sajnos cinkosan hallgat” a botrány kapcsán, amit az önkormányzati kampány eddigi legkínosabb ügyének nevezett.

A politikus levelében ismertette, hogy az ÁSZ az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerveként általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és az állami és önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzését. Így ellenőrzi a helyi önkormányzatok gazdálkodását, a többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek vagyonérték-megőrző és vagyongyarapító tevékenységét, valamint az önkormányzati tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyongazdálkodását is.

Miután Volner röviden ismertette a hangfelvételen elhangzottakat, azt írta, hogy Karácsony Gergely ezen a felvételen, bizalmi körben sokkal inkább a baloldali fehérgalléros maffia által felkarolt politikusként, nem pedig alkalmas és felelős városvezetőként nyilatkozik.

Ebből kiindulva a korábbi jobbikos arra a kérte az Állami Számvevőszéket, rendeljen el a zuglói önkormányzat és az önkormányzati tulajdonban (illetve résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyongazdálkodását illetően egy gyors és alapos vizsgálatot, amely feltárja a történteket.

„Nem boszorkányüldözést szeretnénk folytatni, de a felvétel megismerése után több millió választópolgár érdekeinek képviseletében joggal várjuk el, hogy az Állami Számvevőszék a közpénzek lelkiismeretes őreként lássa el feladatát!” – indokolt levele végén a független országgyűlési képviselő.

A teljes cikk elolvasható az Origo internetes portálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.