Völner Pál: Mit tett Brüsszel a 2006. őszi eseményekkor?

Az államtitkár szerint hazánk nem szolgáltathatja ki magát a jelenleg uralkodó uniós fősodornak.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 11:54
VÖLNER Pál
Budapest, 2020. május 5. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László (DK) szerint a kormány elárulta a nemzetet, és ha nem tudja lenyúlni az európai uniós forrásokat, akkor nem is kér azokból. Erről a miniszterelnök által tegnap bejelentett vétó kapcsán beszélt. A Gyurcsány-párti politikus szerint az uniónak igenis jogállamisági eljárást kell bevezetnie, és a korrupt kormányoknak nem szabad forrást biztosítani. A miniszterelnök vétóját a magyar emberek nyílt elárulásának nevezte a DK-s képviselő. – Az önök által bevezetett piócarendszer tíz éve élősködik az országon, és szívja mindannyiunk vérét – mondta Varju László, majd zárásként hazaárulónak nevezte a kormánypártok képviselőit.

Válaszában Völner Pál föltette a kérdést: Brüsszelben most a jogállamiságról beszélnek, de mit tett az Európai Unió a 2006. őszi magyarországi események idején?

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány a magyar emberek érdekét védi, ezért nem hajlandó elfogadni olyan egyezséget, amelyből egy körvonalazatlan rendszer alakulna ki. Nem szolgálhatja Magyarország érdekét, hogy örökre kiszolgáltassa magát annak az uralkodó fősodornak, amely jelenleg Brüsszelben van – vélekedett Völner Pál, és kiemelte: bizonyos uniós tagállamok ki akarják oktatni Magyarországot, pedig hazánk már az uniós csatlakozásakor és azóta is minden előírást teljesített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.