Szigorodtak a feltételes szabadság feltételei

Az Országgyűlés szigorította a feltételes szabadságra bocsátás feltételeit, ezzel a kormány továbbra is az áldozatok pártján áll az elkövetőkkel szemben – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a keddi sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy a parlament szigorította a feltételes szabadságra bocsátás feltételeit.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés kedden egyhangúlag szavazta meg a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos, személy elleni erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről szóló törvényt, mely szabályozás szerint a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos, szándékosan az élet kioltására irányuló bűncselekmények esetén kizárt a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége, ha határozott idejű szabadságvesztését tölti az elítélt.

Azoknál a személy elleni erőszakos, hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekményeknél pedig, amelyeknél nem eleve kizárt a feltételes szabadságra bocsátás, csak kivételesen lesz alkalmazható, és ezen kívül távoltartás, nyomkövető, pártfogó felügyelet elrendelését írja elő a törvény.

Völner Pál elmondta, hogy a törvénymódosítás a Varga Judit igazságügyi miniszter által meghirdetett áldozatsegítés évének programjába illeszkedik. Ennek része, hogy ilyen jellegű ügyekben próbára bocsátás esetén is távoltartás és pártfogó felügyelet szükséges, bizonyos esetekben pedig meghosszabbodik az elévülési idő és foglalkozástól eltiltás is indokolt.

A szigorítás szükségességét jelzi többek között a tavaly Győrben történt súlyos bűncselekmény, amikor egy feltételes szabadságra bocsátott férfi megölte két gyermekét – jegyezte meg az államtitkár.

A kormány zéró toleranciát hirdet az erőszak ellen – hangsúlyozta Völner Pál.

Törvénymódosítás

Korábban beszámoltunk arról, hogy a balliberális sajtó elferdíti a törvénymódosításban foglaltakat, az egyedülállók és az élettársi viszonyban élők kizárását vizionálják, holott az örökbefogadásról szóló törvény érdemben nem módosult, változatlanul a házaspárok fogadhatnak örökbe elsődlegesen gyermeket, de az örökbefogadáskor a gyermek érdeke az első.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.