Volt LMP-s politikus: Tóth Csaba többször is megfenyegette Karácsony Gergelyt

Sokatmondó bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Várnai László egykori LMP-s politikus, zuglói önkormányzati képviselő. Bejegyzésében Várnai megerősíti: Tóth Csaba többször is megfenyegette Karácsony Gergelyt. De beszél a hangfelvételen hallható „eláslak” fordulatról is, amely nemcsak költői túlzás: valójában utalás a szocialisták Pécsett elítélt szekértolójára, Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire.

Forrás: pestisracok.hu, Facebook/Várnai László2019. 09. 27. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gergő nekem is többször emlegette, hogy Tóthék megfenyegettték, az ominózus „tudjuk melyik óvodába jár a gyereked”-et emlegette többször is. Engem, minket is többször, megfenyegetett Tóth valamelyik embere, úgyhogy sosem kételkedtem Gergő állításában. Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlan eladást, közbeszerzést, parkolást és hallgatott róluk akár a sír. Szó nem volt nyilvánosságról.

Az elásnak Zuglóban kifejezés sem valami költői metafóra, ha visszagondoltok a Pécset elitélt védőemberükre Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire, és ott van Sápi Attila MSZP-s képviselő három évvel ezelőtti nyomtalan eltünése. A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen.

Én a 2017-es időközi kampánybéli húzásai után mondtam, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik. De ugyanezt mondta Barta LMP, Juhász Péter Együttös politikus is – tán nem véletlenül.

És hát érdemes visszanézni Tóth Csaba Vas megyei és zuglói elnökké választása körüli ügyeket is. És ezekre az emberekkel akarják leváltani a Fideszt....” – írja Várnai László, egykori LMP-s politikus a közösségi oldalán.

Bejegyzésében meredeken ellentmond Tóth Csaba és Karácsony Gergely egybehangzó állításainak, miszerint valójában semmilyen fenyegetés sem történt köztük. Várnai a bejegyzésében kitért Gottira is, a szocialisták szekértolójára, akit Pécsett súlyos bűncselekmények miatt ítéltek el elsőfokon, kifejtve, hogy elképzelhető, hogy Karácsony nemcsak képletesen lesz elásva, ha visszamegy a választások után Zuglóba.

Karácsony az ATV csütörtök esti Egyenes Beszéd című műsorában továbbra is azt mondta, hogy nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy kivel beszél a felvételen – amelyen a beszélgetőpartnere hangja el van torzítva –, de a körülmények alapján azt gondolja, olyasvalakivel, akivel bizalmas viszonyban van, mert a beszélgetés helyzete nem közszereplői helyzet. Szerinte teljesen kizárt, hogy a beszélgetőpartnere rögzítette a felvételt; ezt azzal indokolta, hogy olyan emberrel, akiről feltételezné, hogy képes ilyenre, biztosan nem beszélne ilyenekről. Karácsony azt mondta, van egy-két tippje, kivel beszélt a felvételen; utánamegy, végigkérdezi őket.

A beszélgetés későbbi részében viszont Karácsony azt mondja, hogy a felvételen az már nem hallatszik, hogy ő Tüttő Katáról milyen elismerően beszél, ezért a műsorvezető, Rónai Egon rá is kérdezett: ezek szerint mégiscsak emlékszik a konkrét helyzetre, beszélgetésre, tehát arra is, kivel beszélt. Karácsony azonban úgy korrigál, hogy általában tudja, hogy amikor erről beszél, akkor miket szokott mondani.

„Nem beszéltem itt semmi olyasmiről, amiről nem beszéltem volna már más stílusban korábban”– mondta Karácsony.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.