Vonzó, fejlődő város vált Szolnokból

Az ipari fejlődés mellett az egyre színesebb kulturális élet teszi vonzóvá Szolnokot a helyiek számára — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Szalay Ferenc, a Tisza-parti város polgármestere. Felvázolta az eddig elvégzett munkát: a település költségvetését rendbe tették, vagyonát megnövelték, a munkanélküliség minimálisra csökkent. Eközben az ellenzék részéről nemtelen támadásokat kell eltűrnie: legutóbb rasszista Facebook-poszttal támadták a polgármestert, korábban pedig antiszemita felhangú bejegyzések láttak napvilágot.

2019. 09. 23. 6:29
null
A Tiszavirág híd is az élhető települést szolgálja Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc 2006 óta tölti be a városvezetői posztot Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelyén, azonban még a rutinos politikus is meglepődött a létrejött ellenzéki összefogáson. – Az ellenzéki pártok minden elvüket föladva összeborultak Szolnokon is. Hatalmas feszültségek vannak soraikban, mert nem érték- és érdekközösség az övék, hanem hatalmi összeborulás: a pénz, a hatalom, a pozíciók vezérlik őket – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szolnok polgármestere, aki október 13-án újra elindul a posztért. Hozzátette: Radócz Zoltán személyében egy olyan jelölt mögé álltak be az ellenzéki pártok, akinek jó pár folt tarkítja a városvezetői múltját, ilyen például a település korábbi vagyonértékesítése, a város korábbi eladósítása.

A szolnoki ellenzék nemrég botrányba keveredett, miután a közösségi médiában rasszista felhangú üzenettel tettek közzé egy képet Szalayról, aki épp helyi roma vezetők között volt látható egy rendezvényen. – Pedagógusként sok roma családdal kerültem kapcsolatba, tanítottam a gyerekeket és nyomon követtem az életüket. A mai napig kiváló a kapcsolatom a szolnoki roma közösséggel – mondta a polgármester. Kifejtette: nem lepődött meg a rasszista poszton, mert amikor a zsidó közösség megemlékezésén vett részt, ahol kipában fotózták le, akkor antiszemita bejegyzések láttak napvilágot a közösségi médiában.

A Tiszavirág híd is az élhető települést szolgálja
Fotó: Mirkó István

Városvezetőként az egyik legnagyobb eredményének a munkanélküliség radikális csökkentését nevezte meg Szalay Ferenc. Mint mondta, a 2006-os tíz, tizenegy százalékos szintről mintegy három százalékra csökkent a munkanélküliek aránya 2019-re. Szolnok adóbevételei a duplájára nőttek 2006 óta, valamint a település vagyona is látványosan hízott: 74-75 milliárd forintról 106 milliárdra nőtt. – A város ipari parkja megtelt, és egy új ipari park nyitásán dolgozunk a Modern városok program keretein belül – hangsúlyozta a polgármester. A vasúti gépészeti ágazat legnagyobb hazai központja lett Szolnok, a vegyipar és az autóalkatrész-gyártás is jelentősen hozzájárult a város fejlődéséhez. A polgármester úgy látja, hogy az M4-es autópálya Szolnokig való megépülése, amely az év végére várható, további ugrásszerű fejlődést jelent majd a város életében, mivel a főváros és a nemzetközi reptér is kevesebb mint egyórányira lesz a várostól. A befektetők érdeklődése máris megnőtt – fűzte hozzá.

– A szolnokiság felértékelődött – fogalmazott annak kapcsán, hogy a ­helyiek mind szélesebb kulturális kínálattal találkozhatnak, mind többen látogatják a színházakat, a különböző rendezvényeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.