Zsigó Róbert: Számíthatnak a kormányra a meddőséggel küzdő párok

Az államtitkár hangsúlyozta: minden vágyott és felelősséggel vállalt gyermek megszületését támogatják.

Vizvári Soma
2020. 10. 20. 13:43
BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Bangóné Borbély Ildikó rendre közönséges hangot üt meg Kásler Miklóssal szemben Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bangóné Borbély Ildikó a parlament keddi ülésnapján napirend előtti felszólalásában elmondta: ma Magyarországon a megszületett gyermekek 4-5 százaléka születik lombikprogram által. Szerinte minden eszközzel azon kell dolgoznia mindenkinek, hogy a lehető legtöbb támogatást megkapják ezek a családok. Az MSZP-s képviselő megköszönte Novák Katalinnak, hogy gyorsan reagált Veres András püspök lombikmódszert kritizáló szavaira, és megvédte a programot. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a járvány időszakában megvédjük a kismamákat. Ezért az MSZP javasolja, hogy a fertőzéstől félő kismamákat ne táppénzre küldjék, ehelyett kapjanak százszázalékos távolléti díjat.

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter államtitkára válaszában elmondta: Magyarország a járvány első hulláma alatt remekül védekezett, az országot pedig sikerült felkészíteni a második hullámra is, így mindenki – beleértve a kismamákat is – számíthat arra, hogy a jelenlegi helyzetben is meg tudják védeni a vírustól. Novák Katalin helyettese hangsúlyozta: minden vágyott és felelősséggel vállalt gyermek megszületését támogatja a kormány. Hozzátette: az előző, baloldali kormányok támogatásaihoz képest a Fidesz–KDNP-kabinet megduplázta a lombikprogram forrását. Emlékeztetett: 2019-ben megalakult a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézet, amely országos hatáskörrel rendelkezik az új módszerek és az egységes protokollok kidolgozására, a meddőségi centrumokkal való kapcsolattartásra. – Emellett idén februártól 100 százalékos tb-támogatás jár a lombikprogramban használt gyógyszerekre – közölte Zsigó Róbert, hangsúlyozva: a jövőben is számíthatnak a kormányra azok a párok, amelyek meddőségi problémával küzdenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.