Őszi immunerősítés mesterfokon (5.): Hat immunerősítő csodaszer

Hiába tiltakozunk, az ősszel együtt jönnek a vírusok és bacilusok. Hat tipp, hogy elkerüljük a kórokat.

Betegszoba
2013. 11. 04. 16:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatunk ötödik részében olyan csodaszereket vettünk górcső alá, amelyek jelentősen hozzájárulnak szervezetünk immunrendszerének erősítéséhez. Ezek a szerek akkor is segítenek, ha már megvan a baj, és betegek vagyunk. Hat tipp a jobb immunrendszerért.

A lapacho fa kérge az egyik leghatékonyabb baktérium-, vírus és gombaölő hatásokkal rendelkező gyógytea. Gátolja a gyulladások kialakulását, felgyorsítja azok lezajlását, mérsékeli a fájdalmat, segíti a salakanyagok kiürítését és támogatja az immunrendszer aktivitását. Egy liter vízhez 2 evőkanál vagy 3-4 filter (Actimun tea) fakérget kell számítani, 10-15 percig főzni kell, majd még 10 percig áztatni, mielőtt elfogyasztjuk. Négyhetes kúraszerű fogyasztása csökkenti a fertőzésekre való hajlamot és lerövidíti a kialakult fertőzés gyógyulási idejét. Használhatjuk inhaláláshoz is, mert remekül enyhíti az orr- és a légúti nyálkahártyák gyulladását. Akinek hőemelkedése van, az zuhanyzás után készítsen magának egy kellemes meleg lapacho teás fürdőt, garantáltan hamarabb kiheveri a náthát.

Hogyan működik az immunrendszerünk?

Baktériumok milliárdjai védenek bennünket

Mi gyengíti az ellenállásunkat?

Hogyan aktiváljuk az immunrendszert?

A másik fontos dél-amerikai immuntréner a macskakarom. Kúraszerű szedése megelőzésre is ajánlható, ilyenkor elegendő kisebb mennyiség is. Azonban ha a már meglévő bajt szeretnénk orvosolni, átmenetileg emeljük meg az adagot. Az érzékenyebb gyomrúak csak evés közben vagy után fogyasszák. Ma már többféle készítmény kapható az üzletekben, érdemes utánajárni, melyikben van a legkevesebb tetraciklikus oxindol-alkaloid, mert ha az jelentős mennyiséget tesz ki, akkor csökken a készítmény immunstimuláló hatása.

A hazánkban az utóbbi időben komoly támadásokat megélt gyümölcs hatóanyagai hatékony csíraölő, immunerősítő és roboráló hatással rendelkeznek. Jó hatással alkalmazható allergiás betegségek, krónikusan visszatérő gyulladások kiegészítő kezelésére. Fontos persze itt is a készítmény eredete és formája, mert a hatásért felelős enzimek rendkívül bomlékonyak. Ezért talán célszerűbb a stabilabb, kapszulázott formát választani. Természetesen ez sem csodaszer, így más gyógyszereket nem helyettesíthet.

A Shiitake gomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik, anyagai gátolják a baktériumok és vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkeznek. Számos kórházban alkalmazzák a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg a Shiitake-kivonatot, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait. A gomba rendszeres fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, az allergiakészséget, valamint a gyulladásokat. Fontos fehérje- és káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink található, amely aktivizálja az immunrendszert. A gombapor néhány nap alatt rendbe hozza a hurutos megbetegedéseket, kiváló köptető, hurutoldó és megszünteti a köhögést. Újabb amerikai és japán kutatások igazolták, hogy 70 százalékos védettséget ad egyes vírusokkal szemben.

A Bíbor kasvirág frissen préselt levének legfontosabb hatóanyaga az arabinogalaktán nevű szénhidrát. Ha ez az anyag rákötődik a vírusok, baktériumok vagy daganatsejtek felszínére, odavonzza a fehérvérsejteket, és elősegíti a falósejtek munkáját, vagyis az idegen elemek eltakarítását. A klinikai tesztek és kutatások szerint leginkább a visszatérő fertőzések, gyulladások, ekcémák, allergia, herpeszek és daganatos betegségek kiegészítő kezelésére ajánlható.

Már kis adagban is jelentősen aktiválja az immunrendszert, fokozza a szervezet stresszel és fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét a tajgagyökér. Legfontosabb hatóanyaga az eleuterozid-B, ami serkenti a fehérvérsejtek termelődését, fokozza azok aktivitását. Fő felhasználási területe: kimerültség, stresszel összefüggő immungyengeség, vegetatív idegrendszeri stabilizálás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.