Na hagyja ki: Céklás-diós kenyér

Harmonizáló ízek a konyhaasztalon.

null

A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.

Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót, és további 2 percig dagasztjuk.

Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelni hagyjuk – írta a Mindmegette.hu.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

Hozzávalók

1.5 bögre céklapüré

3 bögre liszt

2 tk

2 tk olívaolaj

1 zacskó szárított élesztő

1 dl víz

0.25 bögre darált dió

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.