A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót, és további 2 percig dagasztjuk.
Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelni hagyjuk – írta a Mindmegette.hu.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Hozzávalók
1.5 bögre céklapüré
3 bögre liszt
2 tk só
2 tk olívaolaj
1 zacskó szárított élesztő
1 dl víz
0.25 bögre darált dió