Anyai gyűlölet: lerúgta kisfia lépét a verőcei asszony

A gyerek bűne az volt, hogy véletlenül kiborította az ételt: anyja úgy megrúgta, hogy kórházba kellett szállítani.

MN
2017. 06. 22. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyt okozó testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Pest megyei Főügyészség azt a küzdősportokban jártas verőcei nőt, aki 2015 őszén úgy bántalmazta gyermekkorú fiát, hogy a sértett bele is halhatott volna belső sérüléseibe.

Az asszony éveken át egyedül nevelte a gyereket, 2013-ban azonban megismerkedett egy háromgyermekes apával, kapcsolatukból pedig újabb baba született. A pár ezután együtt nevelte az öt gyereket, az anya viszont egyre hidegebbé, elutasítóbbá vált előző kapcsolatából született fiával szemben: a gyerek rendetlenkedései miatt dührohamot kapott, néha megrángatta, lökdöste a kicsit, akit rendszeresen gondozatlanul, koszosan vitt óvodába.

A vádlott és családja 2015 októberében a Szentendrei-sziget északi részén található „szigetspiccre” kirándult. Ebéd közben a kisfiú véletlenül többször kiborította az ételt és megpróbálta a fűben elrejteni. A vádlott ezt észrevette, dühbe gurult és nagy erővel hasba rúgta a gyereket. A nap folyamán a fiú egyre rosszabbul lett, ezért másnap kórházba szállították, ahol megállapították, hogy életveszélyes sérülése keletkezett, a lépe elszakadt.

A történtek után a gyerek az egyik nagyszülő gondozásába került. A főügyészség a vádemelés mellett indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg az anya szülői felügyeleti jogát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.