Autója tankjában próbált marihuánát csempészni

Több mint tizenhárom kiló kábítószerre bukkantak a NAV munkatársai.

MN
2017. 06. 23. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhétmillió forint értékű drogot próbált az országba csempészni autója tankjába rejtve egy montenegrói férfi – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint június 21-én 16 órakor személyautójával belépésre jelentkezett Röszke Autópálya határátkelőhelyen a 30 éves férfi, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű átvizsgálásakor az üzemanyagtartályba rejtve több csomagban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az autó szemléje alkalmával 42 csomagot emeltek ki a rejtekhelyről, amelyek súlya összesen 13661 gramm volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, amit a rendőrök lefoglaltak.

A NAV az MTI-vel közölte: munkatársai felfigyeltek arra, hogy a montenegrói férfi kocsijának üzemanyagtartálya kopogtatásra szokatlan, tompább hangot ad. A tankban kialakított rejtekhelyről aztán több mint 13 kiló, átlátszó vákuumfóliába csomagolt marihuánagyanús anyag került elő.

A lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 27 millió forint.

A montenegrói férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.