Autójukat is elhagyták a lebuktatott betörők

Zsákmány és kocsi nélkül menekült el a két botcsinálta bűnöző, nem volt nehéz azonosítani őket.

MN
2017. 06. 20. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy pesterzsébeti utcát szemelt ki a betörőpáros, de gyakorlatilag mindent elrontottak, amit el lehetett egy bűntény során: az eset még január 16-án történt, a két férfi kora este, sötétedés után állt meg a Csoma utcában, majd „terepfelmérést” tartottak: egyikük több házhoz is becsöngetett azzal az ürüggyel, hogy egy tetőfedő céget keres.

Miután a sokadik csengetésre sem jött elő senki, a férfi felfeszítette a kiszemelt ház kapuját, aztán addig autóban várakozó társa is csatlakozott hozzá: az ablakot betörve bejutottak az ingatlanba, majd kutatni kezdtek.

A szomszédok azonban mégis otthon voltak, hiszen a zajok hallatára előjöttek, és megzavarták a gyanúsítottakat: a két férfi rémülten menekült, még autójukat is hátrahagyták – ennek is köszönhető, hogy a kerületi rendőrök egy napon belül azonosítani tudták egyiküket, és elfogató parancsot adtak ki a feltételezett tettes ellen.

A körözés hatására a páros három nappal később önként feladta magát a XX. kerületi kapitányságon, a nyomozók pedig házkutatás során megtalálták egyiküknél a bűncselekmény során használt szerszámokat is.

A gyanúsítottak ellen lopás vétségével nyomoztak, ám a rendőrség a napokban lezárta az ügyet, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek, írja a Police.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.