Keresnek egy Dunába esett kislányt

A fővárosban esett a Dunába ma délután egy 10 év körüli kisfiú és kislány, egyelőre csak a fiút sikerült kimenteni vízből.

MTI
2017. 06. 26. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimentettek egy tíz év körüli kisfiút a Dunából a XXII. kerületben hétfő délután, egy hasonló korú kislányt még keresnek – tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté közölte: a két gyerek fürdeni ment a Dunába. A fiút egy közelben horgonyzó uszály legénysége mentette ki a folyóból, a mentők kórházba vitték. A lányt nagy erőkkel keresik. A helyszínen van a katasztrófavédelem hajója és búvárszolgálata is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, hogy a mentőszolgálat a kimentett gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállította. A rendőrség pedig gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a körülmények tisztázása érdekében nyomozást indított.

A BRFK-ra hivatkozva az MTI este arról írt, hogy a gyermekek külföldiek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.