Körúti robbantás: rendőrpisztolyokat akart szerezni a gyanúsított

Azonban állítása szerint az általa összeállított pokolgép hatásától megijedt.

MN
2017. 06. 15. 5:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg akarta szerezni a megtámadott rendőrök szolgálati fegyvereit, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt – közölte a Magyar Hírlappal védője útján a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja.

Szikinger István tudatta, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított P. László – állítása szerint – nem akart végezni a járőrökkel, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott a fiatal rendőröknek. Nyilatkozata szerint a fiatalember a fentiek miatt nem vette el a sértettek fegyvereit, hanem elsietett a helyszínről. P. László azt üzente, hogy a szolgálati pisztolyokkal nem akart bűncselekményt elkövetni, azért volt rájuk szüksége, mert nem érezte biztonságban magát – írja a lap.

Korábban – ugyancsak a Magyar Hírlapnak – P. László azt mondta, e világi, de konkrét emberekhez nem köthető erők befolyásolták, és manipulálják jelenleg is, és ez a körülmény jelentős szerepet játszott tette elkövetésében.

Szikinger István akkor azt közölte, hogy a fiatalember továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy semmilyen módon nem neheztelt sem a megtámadott rendőrökre, sem a rendőrség testületére. P. László korábban maga is gondolt arra, hogy rendőrnek áll, mivel nagyapja is az volt, akit nagyon tisztelt – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.