Több kilométeren ég a tarló Nógrádban

Palotás és Kisbágyon határában több hektárnyi terület lángol.

MN
2017. 06. 24. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palotás és Kisbágyon határában négy hektárnyi terület lángol. A Nógrád megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője elmondta, hogy a tüzet már oltják a Pásztóról és Bercelről kiérkező tűzoltók. Az oltásban részt vesznek helybéliek is két munkagéppel. Ők már a tűzoltók kiérkezése előtt elkezdték a terület körbeszántását, ami nagy mértékben akadályozza a tűz továbbterjedését. Bár hőségriasztás van érvényben országszerte, a tűz keletkezésének okáról még nincs információ.

Pár napja általános tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A földművelésügyi miniszter által kedden átmeneti időre elrendelt tilalom érvényes a meghatározott területeken kijelölt tűzrakóhelyekre is. 

Update: a tüzet a tűzoltóknak egy-két órán belül sikerült eloltani, a leégett terület nagysága tíz hektár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.